Vi kom hem.

20121205-223006.jpg
Att ge sig ut och hämta in ved en dag som denna var liksom inte riktigt aktuellt.

Det är sådana här situationer som förenar. När vi alla sitter i skiten. Vi blev nog alla påverkade av dagens väder men just vi klarade oss ändå ganska bra.

Att jag ens kom till jobbet förvånade många när jag var framme, värre var det att ta sig därifrån. Nästan all busstrafik i Stockholm stängdes av och att ta en buss ut till Tyresö var det inte tal om, inga bussar gick. Trafikkaos stod det på nätet och det såg ut att stämma när man tittade ut. Mängder av snö rasade ner från himlen, och så lite vind på det.

Att ta mig själv och J hemåt var egentligen inte det primära. Det viktiga var att Malte skulle hämtas från förskolan. Som tur var hade Maltes farfar Kaj skippat sin bilresa till Hudik så han kunde tillsammans med Maria hämta den lilla sötkorven, till och med lite tidigare än vanligt. När jag ringde till förskolan vid tvåtiden och aviserade att inte vi skulle hämta så berättade pedagogen att de bara hade sju barn kvar på alla fyra avdelningar! Crazy!

Vi kom hem ganska smidigt, helt och hållet tack vare farmor Jeanette och Kåre som plockade upp oss och Js lillebror Oscar på Gullmarsplan och skjutsade oss hela vägen hem. Hur snällt som helst att de gav sig ut för att hjälpa oss, en dag då man egentligen rekommenderades att inte ta sig ut i trafiken. Det hade varit en tuff dag idag om det inte hade varit för Js familj. Tack snälla för hjälpen allihop – vad skulle man göra utan sitt skyddsnät?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *