Vi renoverade ju nedervåningen…

… men skrev inte ett ord om det.

De senaste åren har jag varit ganska dålig på att att blogga och det senaste halvåret har det varit väldigt glest mellan inläggen. Jag minns att jag i höstas skrev att vi hade inlett en liten make over på nedervåningen men det blev ingen uppföljning av det. Som med så mycket annat på den här bloggen så skrivs detta inlägg för dokumentationens skull, men är man nyfiken kan det vara intressant att läsa ändå.

Hade jag varit en fena på att dokumentera hade jag nedan lagt in förebilder, men nej, några sådana tänkte jag inte på att ta innan vi påbörjade detta projekt.

Det började med att vi under sommaren bestämde oss för att skifta plats på matplatsen och vardagsrumsdelen. Sofia var här på middag, idén nämndes och vips hade möblerna bytt plats med varandra. Därefter började vi dryfta vår längtan efter att bli av med vår otroligt otympliga och fula inmurade kamin och kort därefter hade vi hittat en firma som skulle kunna hjälpa oss med detta. Kaminen skulle åka ut, väggarna in till gymmet skulle tas ner och byggas upp på nytt (de var ihåliga pga skjutdörrar) och när man håller på och målar nya väggar på detta sätt måste man ju måla om alla väggar = hela nedervåningen skulle målas om. Tre veckor skulle detta enligt firman ta och tre veckor tog det!

J har ju jobbat hemifrån det senaste året så han skötte detta medan jag varje dag kom hem och fick mötas av dagens arbete. Ganska lyxigt faktiskt. Det första som hände var att de rev ner väggarna in till gymmet. I taket ser vi resterna av Antons kalas i början av oktober så dessa bilder har mao några månader på nacken. Kaminen strippades och kvar blev bara själva ”järnmakapären”. Efter detta byggdes nya väggar upp och målningen kunde påbörjas. Låter himla smidigt, eller hur?

Och vips var det klart! Typ. Vi köpte ny matplats och nya soffor osv och sen kände vi oss väldigt nöjda med det. Jag är helnöjd över hur det hela blev. Bilden ovan och bilden direkt nedan är tagna från samma vinkel. Stooor skillnad!

Och den nya lilla kaminen är så himla mycket sötare än den förra anskrämliga varianten. Jag är väldigt nöjd med den också. Tar mycket mindre plats och är gulligare. Vi kommer troligtvis inte elda så mycket mer i den här än i den förra, men den är gulligare att titta på 🙂

Ett svar på ”Vi renoverade ju nedervåningen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *