Vi vågade.

I ett par år nu så har jag varit sååå trött på våra sittmöbler i vardagsrummet på nedervåningen. Främst på att det ljusgråa tyget är smutsigt och nopprig efter sex års slit av två barn. Jo, vi är ju så där dåliga att vi låtit barnen äta frukost framför teven. I fåtöljerna. Och jo, tyget är ju avtagbart för att kunna tvättas, men då måste man skruva isär möblerna för att göra det. Och det gör ju inte vi. Så som sagt, jag har varit väldigt trött på möblerna, nästintill äcklad. Men – att köpa nya möbler för en redig slant känns onödigt när vi fortfarande har en liten som gärna hoppar i möblerna. Eh, den stora kan vara ganska bra på det han också. Så vi gjorde en kompromiss och köpte nya tygöverdrag istället. Ett smart sätt att köpa oss lite mer tid med de nuvarande möblerna!

Bemz har en hel del att välja på så vi beställde hem tygprover att titta på. Helt omöjligt att välja. Det är så svårt att visualisera en hel soffa i en färg man ser på en 10×10-lapp så vi kunde inte bestämma oss. Lät dem ligga och lät projektet falla i glömska ett tag, tills vi en dag bara bestämde oss för att shoppa. Vi valde bort tygproverna i gråa och bruna toner och chansade istället helt och valde från hemsidan. Blått. Japp, blått. Som sagt, det är väldigt svårt att visualisera framför sig men vi chansade.

Och så i veckan, efter en månads leveranstid, så fick vi hem tygerna. Och jo, vi är helnöjda! En heeelt annan färgskala än vad vi är vana vid men vi gillar stenhårt! Vi unnade oss nya ben från prettypegs också och vips har vi helt nya möbler! Nice! De här kan vi ha i några år till.

Och nej, barnen får numera inte äta frukost någon annanstans än vid matbordet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *