Vindens skugga

När vi var hos Js pappa för ett par veckor sen så tipsade han om en bok han hade läst. Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. När jag hade läst den sista sidan idag så visste jag inte riktigt vad jag tyckte om den. Jag var sådär jättekluven. Jag vet fortfarande inte om jag tyckte att det var jättebra eller bara helt okej.

Den handlar om pojken Daniel vars pappa är bokhandlare i Barcelona. Daniel får i uppdrag av sin pappa att välja ut en bok och vårda den ömt. Han väljer då Vindens skugga skriven av författaren Julián Carax. Han blir helt hänförd av boken och jätteintresserad av att läsa mer av samma författare. Han inser att det inte blir så lätt då det är någon som försöker utplåna alla spår av Carax genom att bränna hela hans katalog. Det hela utvecklar sig nästan till entyp av kriminalhistoria.

Självklart blir det även en hel del kärlekshistorier och det är nog dessa som får mig att tveka till denhär historien. De är beskrivna så fånigt, så passionerat och dramatiskt. Det kanske bara är så man beskriver kärleksrelationer i Spanien, jag vet inte.

Det var trevlig läsning iaf, och jag kan tänka mig att det skulle bli en rätt bra film. Det blir det säkert till slut.

2 thoughts on “Vindens skugga

  1. Pingback: Fram med böckerna! | tantalexandra.se

  2. Pingback: Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *