WaterWorld Waterpark på Cypern.

För elva år sedan (hjälp vad tiden går fort) var jag här nere med några kompisar och hade slapparsemester i Paralimni innan jag påbörjade min lärarutbildning. Vi hängde mest här och i Protaras men en dag åkte vi till vattenlandet i Ayia Napa och jag minns det som jättekul. Då J älskar att leka i vattnet tänkte jag att vi skulle lägga en dag på vattenlandet vi med. Med en dags marginal (de öppnade för säsongen igår) stod vi nästan och hängde på låset när de öppnade för dagen.

Waterworld themed Waterpark är tydligen Europas största vattenland och har vunnit massor av priser. Häromåret hamnade de exempelvis på CNNs lista på de 12 bästa vattenlanden i världen. Jag har inte varit på många vattenland i mina dagar men jag tycker definitivt att det här stället är värt ett besök! Då vi var där så tidigt på säsongen var det lugnt med folk, när vi kom in på morgonen var det nog bara vi och ett par sällskap till som traskade in. Vi kunde lugnt gå omkring och reka miljöerna och Malte, som inte är speciellt kaxig i vatten, kunde i lugn och ro känna sig fram i poolerna. I vart och vartannat hörn stod badvakter redo att hoppa i vattnet, idag var de nog lika många som besökarna!


Vågmaskinen gick igång varje hel timme från klockan 13. Jag tror att Malte tyckte att det var lite kul men skönast var ändå när det var lugnt och stilla. Överallt var det tydligt markerat hur djupt det var i poolen och han höll sig helst på omkring 60 centimeter. Där var det lagom djupt för honom att låtsas kunna simma med sina söta turkosa simpuffar.


Det är meningen att man ska kliva i den här hästen och hålla i en pilbåge för att posera framför kameran. Den här kortisen fick snällt stå bredvid, hade vi plockat i honom i den hade vi knappt sett mössan på honom 🙂

Runt den här klätterställningen lekte Malte allra mest så det var framför den vi parkerade våra grejer i tre solsängar. Jag låg där en hel del och pressade medan J lekte med Malte. De röda rören högst upp fyllde hela tiden det enorma kärlet tills det blev fullt. Då rann det över och allt vatten åkte ner i poolen i en rasande fart. Det tyckte Malte var lite läskigt och höll sig gärna undan för det. Vatten ovanifrån är inte en favorit hos honom.

Det finns många åkattraktioner, som den ovan, men vi åkte nästan inga alls. Malte var jättetaggad på att testa rutschkanorna när vi kom dit men efter att ha åkt den första, vilken olyckligtvis innebar att man åkte inuti ett beckmörkt rör, så vågade han inte åka fler :(. Med sina 105 cm hade han dock kunnat ha åkt många fler om han hade velat då just den längden är minimigränsen för mycket.

Innan vi lämnade lägenheten på morgonen tipsade mamma mig om att packa ner en fleecefilt i väskan. Himla smart! Trots varmt och skönt i luften så blev Malte gång på gång så nedkyld att han hackade tänder. Så här tidigt på säsongen har inte vattnet hunnit värmas upp så även om jag tyckte att det var ganska behagligt så blir det kallt om man ligger i det för länge. Fleecefilten fyllde alltså en funktion lite då och då då vi tvingade upp honom för att värma upp sig.

Klockan halv fyra kom mina mamma och plockade upp oss på parkeringen utanför. Då hade vi varit där i drygt fem timmar och hade Malte fått välja hade vi stannat till stängning. Han hade så himla kul och vi föräldrar hade också en helt grym dag. Det finns pooler och lekmöjligheter för både små och stora barn. Hade Malte varit lite äldre han han dessutom uppskattat alla åkattraktioner vilket hade gjort att det dyra inträdet hade utnyttjats till max (priset är 35 euro per vuxen och 20 euro per barn = 90 euro för oss idag). Trots det lilla minuset så tyckte vi att det var värt att hänga där en dag. Perfekt också så här tidigt på säsongen då man slipper alla långa långa köer som råder under sommarmånaderna. Alla ni barnfamiljer som åker till Cypern om somrarna, mitt tips till er är att lägga en av semesterdagarna på Waterworld Waterpark, ni kommer absolut inte ångra er!

8 thoughts on “WaterWorld Waterpark på Cypern.

 1. Å vilket härligt tips!
  Funderar på att åka dit till Cypern i september!
  Undra om det är proppat med folk!?
  Ni ser ut att ha det toppen bra

 2. Var det samma vattenland som vi besökte??
  Vilka härliga bilder du lägger ut, hälsa till dina päron!

 3. Gabriella, jag tror att det är perfekt att åka i september. Lite lugnare med folk men fortfarande varmt och skönt. Helt klart värt ett besök!

 4. Tack Cissi! Yes det är samma ställe som vi var på. Tiden går fort! 🙂

 5. Det var ju ett jätte bra vattenland!! Ja, tiden går fort, svårt att hänga med ibland.

 6. Pingback: Nyårskrönika 2014. | tantalexandra.se

 7. Hejsan på er alla som jobbar på vattenlandet! Je är en person som heit Britt-Inger Jonsson som kommer ifrån Sverige som var på Ayia Napa år 2005 i en vecka, då åkte några till er för att åka alla dem ruscha kanor mm. dem var helt underbar. Je hade det så underbart trevligt hos er då, så det är väldigt underbart att vara på vattenlandet. Nu har je tänkt att resa till Cypern på Ayia Napa detta år för att ha det trevligt en vecka, då tänkte je även åka till er och gara dem alla som finns den. Ha det så bra allihopa som jobbar den, många hälsningar ifrån Britt-Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *