Windy Fig Tree Bay.

Då det inte blev något strandhäng igår bestämde vi oss för att vi skulle ägna förmiddagen åt just detta idag. Eftermiddagen skulle nämligen bli en regnig historia enligt nyheterna så förmiddagen var det som gällde. Fast innerst inne tänkte vi att nyheterna hade fel, solen sken ju och himlen var klarblå.

Efter att vi ätit frukost packade vi in oss i bilen, klockan hade bara slagit nio, och så begav vi oss mot Ayia Napa vilket är grannbyn till Paralimni. Kräver väl ingen större presentation gissar jag. Vi parkerade vi Nissi Beach, klev ur bilen och packade ur och bestämde oss sen för att vi skulle packa in allt igen och åka vidare. Det blåste något oerhört vilket inte är speciellt kul när man vill ligga och värma sig i solen. Vi begav oss istället till Fig Tree Bay i Protaras, ytterligare en grannby till Paralimni. Protaras är inte lika känt som Ayia Napa men barnfamiljer brukar ha koll då stranden är väldigt barnvänlig. Långgrunt tills man tröttnar.


Pappous gräver en ”pool” åt Malte. Det minns jag att han alltid gjorde åt mig och Vickan när vi var små.

Även i Fig Tree Bay var det tyvärr blåsigt, om än lite mildare. Det var åtminstone inga vågor som i Ayia Napa. Den stora stranden var nästintill tom, det var några barnfamiljer som låg på badlakan i sanden då solsängsuthyrningen inte riktigt har kommit igång ännu. I vattnet var det kallt! Även denna gång stannade jag alltså uppe på land. Jag är lite harig när det gäller blåst. Jag påverkas mycket av det själv och inbillar mig att de flesta sjukdomar jag åker på beror just på vinden. Därför höll jag hårt om Anton och ville skydda honom från den. Virade in honom i ett badlakan och hoppades att det skulle skydda.

Vi stannade på stranden i knappt ett par timmar, sen mutade vi med Malte hem med hjälp av glass hemma i frysen. Om det började regna på eftermiddagen? Japp, framåt tretiden regnade det och till och med haglade en stund! Det var till och med så pass att pappa gick ut och flyttade bilen till under tak för att slippa riskera bucklor i plåten! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *