Två gånger har Sofia bjudit på den här jättegoda kakan och båda gångerna har jag sagt att jag ska baka den själv. Då vi skulle få besök idag och jag var sugen på att använda min snygga Kitchen Aid igen, så slog jag till. En Zuleikatårta fick det bli. Så himla lätt att göra och så himla god att goffa i sig. Testa själv!
Ingredienser
100 gram mandel
3 äggvitor
1 dl socker
Garnering
3 äggulor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
50 gram smör
1/2 påse (á 50 gram) mandelspån
– Sätt ugnen på 175 grader
– Smörj och bröa en form på ca 24 cm.
– Skålla och mal mandeln. Vispa vitorna till hårt skum. Om du har en Kitchen Aid så är den här alldeles förträfflig för ändamålet. Jag har aldrig sett så hårt skum i mitt liv!! Blanda mandeln och sockret. Vänd försiktigt vitorna och bred sen över smeten i formen.
– Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Stjälp upp och låt kallna.
– Blanda äggulor, socker, smör och grädde i en kastrull. Sjud krämen tjock under kraftig omrörning. Låt kräven svalna lite och häll över den över tårtbottnen. Garnera med den flagade mandeln. Ställ in i kylen, klar!
Till och med J, som i vanliga fall inte blir imponerad om det inte finns med kakao i receptet, tyckte att den här kakan var jättegod. Det, mina vänner, är ett gott betyg.
Skitgod!
Jag ångrade att jag inte tog dogybag, nu vill jag ha en bit till….
Synd för dig! Den är slut nu!
Jag förstår det, som tröst skickade jag nyss iväg Micke och köpa ostbågar.